Контакти:

tarta bananowa 1

Швидкий банановий пиріг Banoffee

Швидкий банановий пиріг Banoffee

Складний рівень: легкий

Час підготовки: близько 30 хвилин

Порція для: 4 людини

Для приготування нам знадобиться:

  • печиво – 200 грам
  • дрібний коричневий цукор – 4 столові ложки з гіркою
  • банани – 4 штуки
  • молоко 2% – 100 мл
  • вершки 36% – 300 мл
  • вершкове масло – 100 грам
  • темний або молочний шоколад (для прикраси)

банан_тарт_3

  1. Починаємо з підготовки основи для тарта (псевдотарта:). Розтопіть вершкове масло, дрібно покришіть печиво, ретельно перемішайте обидва інгредієнти і вилийте суміш у форму для тарта (або будь-яку іншу форму на ваш вибір). Помістіть у морозилку на кілька хвилин.
  2. Нагрійте сковороду на середньому вогні і додайте 4 столові ложки цукру, рівномірно розподіливши його, струшуючи сковороду. Тим часом додайте в блендер два очищені банани і молоко. Перемішати до однорідності.
  3. Як тільки цукор почне закипати і набувати золотистого кольору, пересувайте каструлю і розмішуйте цукор, щоб він рівномірно розплавився. Потім додайте суміш із блендера, постійно помішуючи, близько 2 хвилин, поки все не стане золотистим.
  4. Виливаємо вміст форми на наш корж, рівномірно розподіляємо, чекаємо трохи, поки він трохи охолоне, а потім знову на кілька хвилин ставимо в морозилку.
  5. Тим часом збийте вершки до стійких піків і наріжте два банани, що залишилися, досить довгими скибочками.
  6. Вийнявши тарт, викладіть на нього скибочки банана, на верх нанесіть збиті вершки і прикрасьте все шоколадом з товстою сіткою.
банан_тарта_8
ступінь кришення на фото виявилася недостатньою, чесно кажучи, у мене склалося враження, що найкращий результат вийшла форма, схожа на панірувальні сухарі.

банан_tart_7

банан_tart_6
Видно, що розподіл тепла був недостатньо рівномірним 🙂

Banan_tart_9

банан_tart_5

банан_тарта_1

Короткий зміст: На жаль, під час приготування я припустився кількох помилок: від занадто довгого нагрівання цукру до занадто великого подрібнення печива. Незважаючи ні на що, десерт дуже смачний, тому можу з упевненістю припустити, що якби все пішло за планом, тарт вийшов би ідеальним. Замість подрібненого печива можна використовувати готову основу для тарта або спекти його самостійно, але готового тарта в магазині я не знайшла, а приготування власного, мабуть, забере багато часу… надто багато. час для мене:)


Автор Страви: “Simplicite”

Залишити відповідь