Контакти:

kurczak w porach 1

Рецепт курки з цибулею-пореєм.

Рецепт курки з цибулею-пореєм.

Складний рівень: легкий

Час підготовки: близько 40 хвилин

Порція для: 2 людини

Для приготування нам знадобиться:

  • куряча грудка – 2 шт.
  • цибуля-порей – 1 великий або 2 поменше
  • сушений чебрець
  • вершкове масло – 6 столових ложок
  • порошок гострого перцю
  • борошно – 1 ст.
  • вершки 30% – 1/4 склянки + 1 столова ложка
  • картопля
  • лимон
  • сіль і перець

рецепт курки з цибулею-пореєм

  1. Крім інгредієнтів нам також знадобляться дві досить великі каструлі та сковорода. Грудки промийте та очистіть, вони повинні бути відносно тонкими, тому при необхідності розріжте їх вздовж на дві частини або зламайте. Підготовлені грудки посипте гострим перцем з обох боків, приправте сіллю та перцем, половиною чайної ложки чебрецю і обваляйте у борошні. Видаліть із цибулі-порею всі непотрібні елементи (все темно-зелене), розріжте його вздовж на 4 частини, вимийте, а потім наріжте невеликими шматочками, як показано на картинках нижче.
  2. Покладіть дві тверді столові ложки вершкового масла в одну з каструль і нагрійте його на середній потужності, поки воно не розтане. Потім додайте цибулю-порей, половину чайної ложки чебрецю і посоліть. Залишаючись на середньому вогні, обсмажуйте цю суміш 4-5 хвилин, періодично помішуючи. Важливо, щоб потужність не була надто високою, ми не хочемо, щоб цибуля-порей підрум’янилася.
  3. У другу каструлю налийте холодну воду, посоліть і додайте очищену і промиту картоплю, вона повинна зваритися приблизно наприкінці операції.
  4. Після обсмажування гасимо нашу цибулю близько 10-12 хвилин, він повинен стати м’яким, час від часу помішуємо.
  5. Наприкінці гасіння цибулі-порею досить сильно розігрійте сковороду, додайте дві столові ложки вершкового масла, обсмажте курку з обох боків (по 1-2 хвилини з кожного боку) і відставте убік.
  6. Поступово вливаємо в цибулю приблизно 1/4 склянки вершків і чекаємо на повільному вогні до закипання (не накриваючи кришкою).
  7. Переверніть курку поверх цибулі-порею та тушкуйте ще 2 хвилини.
  8. Тим часом із картоплі злити воду, додати 2 столові ложки вершкового масла, 1 столову ложку вершків, ретельно посолити та збити до стану пюре.
  9. Подавайте, приправивши перцем і збризкавши лимонним соком.

рецепт курки з цибулею-пореєм
переробка цибулі-порею
рецепт курки з цибулею-пореєм
переоброблено, див.
рецепт курки з цибулею-пореєм
Думаю, це не вимагає коментарів 🙂
рецепт курки з цибулею-пореєм
Ось такий ефект ми отримуємо після додавання вершків до цибулі-порею

рецепт курки з цибулею-пореєм

рецепт курки з цибулею-пореєм

рецепт курки з цибулею-пореєм
повинен бути зум 🙂

Короткий зміст: ідеальний набір для недільного вечері :). Я не думала, що з цибулі-порею та кількох добавок можна створити щось настільки цікаве. Сам цибуля чудово поєднується з невеликою кількістю лимонного соку, перцю і гострого перцю на задньому плані. Однозначно рекомендую всім любителям традиційних вечерь у маминому стилі :).


Автор Страви: “Simplicite”

Залишити відповідь