Контакти:

kurczak po tajsku z orzechami nerkowca 4

Курка по-тайськи з горіхами кеш’ю

Простий рецепт курки по-тайськи з кешью.

Складний рівень: легкий

Час підготовки: Прибл. 25 хв.

Порція для: 2 людини

Для приготування нам знадобиться (у порядку приготування):

  • філе курячої грудки – приблизно 160-200 грам
  • часник – 3 зубчики
  • цибуля – 1/2 середнього розміру, нарізана
  • рослинна олія – 3 столові ложки
  • сіль

  • морква – 1 середня штука, нарізана соломкою
  • мелений гострий перець (не чилі) – 1 чайна ложка
  • вода – 6 столових ложок

  • соєвий соус або рибний соус – 2 столові ложки
  • устричний соус – 2 столові ложки
  • цукор – пів чайної ложки

  • смажені горіхи кешью – 75 грам (*ми можемо підсмажити їх самі, кинувши горіхи на суху розігріту сковороду та обсмаживши до золотистого кольору)
  • зелена цибуля – точніше, зелена цибуля, тому що наша зелена цибуля відрізняється від тайської 🙂
  • Мал
  1. Підготовлено (фільми і таке інше) курка нарізати невеликими шматочками та часник і цибуля наносимо на добре розігріту сковороду маслоприправити щіпкою сіль. Смажте, спритним рухом руки, час від часу підкидаючи все на сковороді, поки воно не почне підрум’янюватися (але не надто сильно).

  2. Ми додаємо це морква, гострий перець порошок та вода. Через деякий час подаємо заявку устричний соус, соєвий соус і цукор (хоча останній, очевидно, чинить опір).

  3. Динамічно помішуючи на великій потужності (при необхідності підігрійте), зменшуйте вміст сковороди до тих пір, поки морква не стане м’якою (буквально 2 хвилини).

  4. Зніміть каструлю з джерела тепла і додайте її. горіхи кешью і дрібно нарізаний часник.

Тайська курка

Тайська курка

Тайська курка

Тайська курка

Короткий зміст: індукція та звичайна сковорода – не вок на газу, але як бачите при невеликому бажанні в ній можна приготувати Гай Пхад Мет Мамуанг Хім Мапаан :).

Бонус про тайську кухню

Під час нашої поїздки до Таїланду у нас була можливість дізнатися про секрети тайської кухні під час одноденних семінарів на органічній фермі недалеко від Чіангмая (докладніше про майстер-класи я писала тут). Тайська кухня надзвичайно проста та заснована буквально на десятці інгредієнтів. Курка по-тайськи з горіхами кеш’ю — моя друга улюблена страва, рецепт якої ММ надав вище. Мій абсолютний фаворит – жовте каррі з куркою. Мені дуже хотілося приготувати їхні будинки, але ніде не можу знайти ключовий інгредієнт пасти каррі. куркума – так звана червоний імбирЯ не хочу покладатись на готові продукти.

Рецепт курки по-тайськи з горіхами кеш’ю було трохи змінено на ММ, щоб його можна було готувати на основі інгредієнтів, доступних у Польщі. В оригінальному рецепті замість білого цукру використовується так званий пальмовий цукор, що тайці додають практично в кожну страву. Він трохи менш солодкий, ніж білий цукор, і надає трохи іншого смаку. Взагалі, як пояснив наш шеф-кухар Нін, тайська кухня – це якийсь баланс між гостротою і солодощами, який досягається за рахунок використання пальмового цукру і перцю. Загалом все, що вам подобається і подобається.

Соєвий соус і рибний соус насправді можна використовувати як взаємозамінні, залежно від ваших уподобань. Так само ви легко можете замінити курку тофу. Вони теж є в оригінальній страві Тайські білі грибиале й ММ, і мені вони не подобаються.

Насамкінець кілька слів про легендарну гостроту тайських страв. Так це правда :). Проте страви, приготовані для туристів, зазвичай набагато менш гострі, ніж ті, які їдять тайці. Це стосується і продуктів харчування, куплених на вулиці. Ви, звичайно, можете попросити місцеву версію страви, але я гарантую, що ви зробите це лише один раз. Якщо тільки хтось не має надзвичайно натренованого смаку. Я не любитель дуже гострої їжі, але ММ – так. Ось ми і вирішили спробувати тайський варіант пряної курки, купленої на вулиці у Бангкоку. Я плакала на тротуарі, а ММ спітніла, як ніколи в житті. Після перших двох укусів. Надто…. Самі розумієте, треба поважати свої обмеження:).

Останнє слово. Вам подобається тайська кухня? Чи є у вас улюблені страви, улюблені смаки? І найголовніше питання – чи хотіли б ви ще один рецепт тайської кухні?


Автор Страви: “Simplicite”

Залишити відповідь