Контакти:

kurczak w glazurze po japonsku

Глазурована курка японською. Через 20 хв!

Глазурована курка японською.

Складний рівень: легкий

Час підготовки: Прибл. 20 хв.

Порція для: 2 людини

Для приготування нам знадобиться:

  • філе курячої грудки – 2 шт.
  • арахісове масло – 1 столова ложка
  • часник
  • темний соєвий соус – 40 мл
  • рисове вино (можна напівсухий херес) – 40 мл.
  • цукор (бажано крупнозернистий) – 1,5 столові ложки

Рецепт глазурованої курки японською

  1. Змішайте в невеликій каструлі соєвий соус, вино (вишневе) і цукор і варіть на слабкому вогні, поки цукор не розтане.
  2. Нагрійте арахісову олію на сковороді, розріжте грудки впоперек на смужки і киньте в розігріту олію. Обсмажити до золотистого кольору.
  3. Виливаємо вміст каструлі, тобто нашу глазур, у курку і терпляче готуємо на досить сильному вогні, поки більша частина рідини не випарується і на курці не залишиться темна густа глазур.
  4. Готову страву прикрасьте нарізаною тонкою соломкою цибулею.

Рецепт глазурованої курки японською
Спочатку курка може бути досить блідою і неапетитною :), доведеться терпляче чекати, поки випарується більшість рідини, тоді все стає цікавіше.
Рецепт глазурованої курки японською
Кінцевий результат вражає, а як гарно він контрастує із часником 🙂

Короткий зміст: Супер проста, швидка та смачна страва. Смак відрізняється від того, що ми зазвичай їмо, він солодкий та східний :). Як доповнення обов’язково додайте щось, що нейтралізує солодкий смак, наприклад, салат з білокачанної капусти (підійде також велика жменя нарізаного часнику). Я рекомендую!


Автор Страви: “Simplicite”

Залишити відповідь