Контакти:

olej

Чужих хвалиш, своїх не знаєш! Яке масло вибрати і чому рапсове?

Чому варто використовувати місцеву рапсову олію? Ви дізнаєтеся деякі факти, які дадуть відповідь на ваше запитання. Яку олію вибрати? І вас переконуватимуть, що це ріпакова олія. Ось так!

Ви напевно знаєте, що жири поділяються на тварини та рослинні. Ви також чули, що рослинні жири набагато корисніші за тваринні жири. Чому?

Всьому провиною НКТ, тобто насичені жирні кислоти, надмірне вживання яких сприяє розвитку багатьох захворювань серцево-судинної системи. Що, якщо я скажу вам, що в кокосовому маслі їх тонни! Так само, як пальмова олія. У той час як польська ріпакова олія містить всього від 5,6 до 6,7 г (на 100 г) цих небажаних кислот, кокосова олія містить цілих 82,5 г! Оскільки про кокосове масло в цій грі не може бути й мови, і згадувати про неї більше немає необхідності, давайте рушимо далі і знищимо конкурентів.

Ви, напевно, спитаєте, а як щодо оливкової олії? Адже це такий благородний та корисний жир. Так, не найгірше. Однак у нас є варіант кращий. Ріпакова олія!

Аргументи? Будь ласка. Чи знаєте ви ці супержирні кислоти омега-3 та 6? Так здорово та корисно для мозку, імунітету та серця? Що ж, у ріпаковій олії у 10 разів більше кислот омега-3, ніж у оливковій олії. Також вдвічі більше кислот омега-6. Мате! Якщо ми говоримо про омега-3 і 6, варто також згадати олію. Ви знайдете дослідження, які показують, що він містить величезну кількість омега-6. Це правда. На жаль, вміст омега-3 дуже низький. І ці омеги найкраще засвоюються в організмі, якщо між ними існує відповідне співвідношення. Саме стільки молекул омега-3 припадає на молекулу омега-6, і в нашій, єдиній у Польщі рапсовій олії, це співвідношення є найкращим серед усіх загальновідомих та перевірених харчових жирів.

Більш начитані люди все одно захищатимуть оливкову олію як придатну для смаження. Ну так, воно підходить, але так само, як і ріпакова олія.

Найкращими маслами для смаження є ті, які багаті на JNKT, тобто мононенасичені жирні кислоти, і тут провідними є як оливкова, так і рапсова олія. Отже, давайте детальніше розглянемо економічний чинник. Наскільки приємніше і приємніше смажити чи запікати на більш дешевій рапсовій олії, виробленій у вашій країні, а не на імпортній оливковій олії, купленій на кровно зароблені гроші? Ну скажи мені сам?

Пам’ятайте, що для смаження, запікання та готування ми використовуємо рафіновану (рафіновану) олію, яка є найвідомішим і практично найдешевшим. Для салатів та страв ми використовуємо нерафіновану олію холодного віджиму після термічної обробки! Рафінована олія має більшу окислювальну стабільність, що перекладається на нашу мову, вона краще переносить високі температури і корисніша для здоров’я (менше ненасичених кислот при нагріванні перетворюється на насичені, ніж у нерафінованих оліях).

Останній ключовий аргумент, який переконає вас, чому варто вибрати ріпакову олію.

Ріпакова олія — найкраще джерело рослинних стеролів та вітамінів Е та К. Наприклад, у дітей раннього шкільного віку 1 столова ложка ріпакової олії покриває % потреби у вітаміні Е та 34% потреби у вітаміні К!

Думаю, після всього, що ви щойно прочитали, у вас вже не залишилося сумнівів у тому, що ріпакова олія за всіма параметрами попереду конкурентів і вам слід з упевненістю її використовувати.

Однак якщо тут є люди, які коли-небудь читали щось про надзвичайно шкідливу ерукову кислоту, що міститься в насінні ріпаку, і це зупиняє їх від вибору ріпакової олії.

Я розвію ваші сумніви однією пропозицією. З 1995 року на території Європейського Союзу вирощуються лише безерукові сорти ріпаку. І це єдині рослини, знайдені у Національному реєстрі рослин Польщі. Тому в нашій чудовій рапсовій олії ви не знайдете цієї кислоти.

Останнім часом також багато говорять про шкідливу та надзвичайно токсичну речовину гліфосату — залишок від застосування добрив. Так! Науково-дослідний відділ безпеки харчових продуктів Інституту садівництва в Скерневицях протестував рапсову олію, що є в магазинах. Ця речовина не була виявлена ​​в жодній із 16 протестованих марок. Так що сміливо купуйте корисну та смачну рапсову олію.

Спасибі за ваш час! Приходьте, коли вам заманеться! Я також запрошую вас відвідати розділ рецептів, який ще у розробці, і прочитати інші статті в галузі харчових технологій, які ви можете знайти в моєму блозі.

Щодня ви можете знайти мене в Facebook та Instagram, де я переправляю технологічні знання та багато іншого. Раз на тиждень ми зустрічатимемося у програмі «Путівник з шопінгу» на телеканалі TVP3, де покажемо полякам, як краще вибирати продукти при купівлі продуктів (трансляція середами та четвергами).
Я також рекомендую вам додати свою адресу електронної пошти до списку розсилки внизу сторінки. Люди у списку першими дізнаються про нові статті та отримують бонусні рецепти та матеріали, до яких більше ніхто не має доступу.


Автор Статті: “ПАНІ ТЕХНОЛОГ”

Залишити відповідь