Контакти:

tolpyga 6

Більшеголовий короп, запечений з овочами – Simplicite

Товстолобик, запечений із овочами.

Складний рівень: легкий

Час підготовки: близько 60 хвилин

Порція для: 2 людини

Для приготування нам знадобиться:

  • філе товстолобика (або іншої риби, наприклад тріски) – приблизно 300-400 грам
  • дрібна картопля – 10 шт.
  • морква – 1 велика
  • овочевий кубик
  • лимон – 1 штука
  • свіжий розмарин чи чебрець
  • сіль і перець
  • масло
  • перець, кукурудза – за бажанням

рецепт товстолобика

  1. Очистіть картоплю, наріжте моркву досить товстими скибочками і покладіть у каструлю з гілочкою розмарину і кількома перцями, залийте водою і варіть. Додайте овочевий кубик у киплячу воду і варіть близько 12 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
  2. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  3. Рибне філе ретельно промийте та обсушіть. Потім збризкайте лимонним соком і оливковою олією, приправте сіллю та перцем.
  4. У жаростійкий посуд помістіть картоплю, моркву та один ополоник бульйону, в якому вони варилися, за бажанням додайте нарізаний перець і кукурудзу. Зверху покладіть кілька гілочок розмарину та викладіть зверху рибу. Залийте всі двома столовими ложками оливкової олії та поставте в духовку.
  5. Запікати близько 20-25 хвилин (залежно від товщини філе). Якщо хочете все підрум’янити, поставте все на верхню полицю на останні 5 хвилин і увімкніть опцію гриль на максимальну температуру.

рецепт товстолобика

рецепт товстолобика

рецепт товстолобика

рецепт товстолобика

Короткий зміст: Так як товстолобик – це риба з сімейства коропових (про які я раніше не знав), то він сподобається не всім, на жаль я один із них :). Приготовлені таким чином картопля і морква виходять дуже смачними, я хотіла урізноманітнити страву і додала перець і кукурудзу, але сама страва ця процедура особливо нічого не додала. Якщо у вас є свої перевірені рецепти запеченої риби, поділіться ними у коментарях.


Автор Страви: “Simplicite”

Залишити відповідь