Контакти:

frozen food

Розморожування продуктів! Або як не отруїтися домашніми засобами.

І що ви можете безпечно та економічно заморозити все, що інакше зіпсувалося б і було б просто витрачено даремно. Якщо ні, будь ласка, прочитайте ці кілька пунктів! Просто тут. Це дозволить заморозити продукти так, щоб не отруїтися домашніми запасами продуктів. У цій короткій статті я поясню вам, як правильно та безпечно для нашого здоров’я розморожувати продукти у морозильних камерах.

Але спершу нагадаю, чому ми заморожуємо продукти?

Головним чином, щоб не витрачати даремно їжу і, отже, гроші. Крім того, щоб заощадити час, який ми вже витратили на приготування багатьох страв, то навіщо зайвий раз витрачати енергію, якщо ми можемо дістати щось із морозилки. І тут ми підходимо до найважливішого висновку про домашнє запасання та заморожування продуктів. У нас є морозильники та заморожені продукти, які можна просто використати. Давайте не ставитимемося до морозильників як до чарівних ящиків, у яких зберігаються запаси продуктів, до яких ми не маємо жодного відношення. Морозильна камера не змусить зникнути заморожені продукти, а водночас і проблему, що з ними робити. Якщо ми будемо поводитися з нашими морозильниками таким чином, зрештою ми, ймовірно, викидаємо велику частину їжі або з’їдаємо щось, що не обов’язково нам здається приємним на смак або, що ще гірше, щось шкідливе.

Тому нам необхідно знати кілька основних правил, як зберігати запаси продуктів у морозилці, щоб насолоджуватися їх смаком після розморожування та бути впевненими, що розморожені продукти не завдадуть нам шкоди.

Ось що вам потрібно знати:

  • Запаси продуктів не повинні бути заморожені на невизначений термін! У морозильній камері можна безпечно та смачно зберігати більшість продуктів та страв від 3 до 6 місяців.
  • Пам’ятайте, що заморожування гальмує хімічні та фізичні процеси, що відбуваються у продуктах харчування, але не зупиняє їх на 100%. Тому з часом ці зміни відбуваються дуже повільно, але вірно.
  • Все, що ви кладете в морозилку, має бути датоване. Звичайним маркером можна обробити будь-яку поверхню. Хороша ідея – записати, що ви заморожуєте. Суп, соус для спагетті або гуляш у замороженому вигляді виглядають дуже схожим.
  • Щоб спростити завдання, якщо у вас є ящики чи полиці у морозилці, розділіть їх тематично. Готові страви зберігайте окремо, овочі та овочеві суміші окремо, м’ясо, зелень та випічку – в іншому місці. Це дозволить вам швидко знайти те, що ви шукаєте.
  • Тримайте на холодильнику спеціальний великий аркуш паперу, на якому записуйте все, що кладете в морозилку. Бажано з датою та кількістю порцій. Ви дивитеся на карту та знаєте, що всередині. Коли ви щось витягуєте, ви просто викреслюєте це зі списку. Просто й справді полегшує життя.
  • Коли ваш список повний, це також ознака того, що настав час почати використовувати запаси їжі, а не просто їх накопичувати.

Ці кілька пунктів дозволять вам правильно та безпечно використовувати заморожені продукти. Якщо ви хочете використовувати список, який є в моєму холодильнику, залиште свою адресу електронної пошти в кінці сторінки. Ті, хто підписався на розсилку, незабаром зможуть першими безкоштовно отримати пакет поліграфічних матеріалів. Там, крім іншого, буде список для поповнення запасів і таблиця зі шпаргалкою, що показуватиме, як довго той чи інший продукт чи страву можна зберігати безпечно та без втрати смакових та поживних властивостей.

Тепер, коли ми знаємо, як організувати та зберігати запаси заморожених продуктів, поговоримо про те, як правильно розморожувати страви.

Процес розморожування дуже важливий із двох причин. По-перше, це критична точка, коли потенційні мікроорганізми у заморожених продуктах мають можливість швидко розмножуватись. Тому вони становлять потенційну небезпеку для нашого здоров’я і можуть спричинити харчове отруєння, якого ми хочемо уникнути за всяку ціну. По-друге, розморожування впливає на кінцевий вид продуктів, структуру тканин, хрусткість, м’якість і т. д. Ми не заморожуємо хліб, щоб його їсти, якщо він черствий або гумовий. Справжній?

Ось кілька правил, яких слід дотримуватись, щоб, вживаючи розморожену їжу, ви не тільки не отруїлися, а й повною мірою насолодилися її смаком.

  • Супи, рагу, соуси та фрикадельки найкраще розморожувати одразу на вогні, нагріваючи повільно. Для повної безпеки кип’ятіть рідину, а не просто нагрівайте.
  • Пельмені, пельмені, пельмені та інші дрібні предмети киньте в киплячу воду і варіть 2-3 хвилини залежно від їхнього розміру. Пам’ятайте, рахуйте час з того моменту, як ви спливаєте на поверхню, а не з моменту, коли вас кидають у воду.
  • Покладіть м’ясо, сири та паштети на тарілку або тацю і дайте їм повільно розтанути в холодильнику. Найкраще залишити на ніч.
  • Розкладіть на кухонному столі дріжджові коржі, кекси, чізкейки, штруделі та бісквіти. Залежно від розміру шматка він буде готовий через 2-4 години. Можна поставити яблучний пиріг у розігріту духовку (180 градусів) на 10 хвилин.
  • Завжди розморожуйте сире м’ясо в холодильнику на решітці або на тарілці, щоб воно не плавало у власному соку. Зніміть увечері напередодні приготування. !Ми не заморожуємо м’ясо з вологопоглинаючим вкладишем, який у магазинах додається в упаковку!
  • Розморожувати рибу найкраще в ситі, поставленому над мискою чи каструлею, щоб із нього стікали соки. Риба швидко розморожується. Також можна кілька разів промити рибу в ситі теплою водою і вона благополучно розморозиться.
  • Помістіть весь хліб у духовку, якщо він вам потрібний негайно. Ми можемо винести їх на прилавок напередодні та ввечері, але не розвертайте їх з фольги, бо вона висохне!
  • Нагрійте окремі скибочки хліба в тостері або покладіть на стіл на кілька хвилин. П’ятнадцять хвилин вони розморозяться.
  • Поставте вершкове масло або сало на ніч у холодильник у тій ємності, в якій ви зберігатимете ці продукти під час їх використання.
  • Киньте заморожені трави або спеції прямо у страву чи напій, який ви готуєте з ними.
  • Овочі, овочі та картопля відразу кидайте в киплячу воду чи суп. Не розморожуйте заздалегідь.

Я перерахував основні продукти, які кожен з нас знайде у запасах заморожених продуктів. Якщо є продукт або страва, яка вас особливо зацікавила, повідомте нам про це в FB або IG.

Коли ви плануєте готувати та робити покупки наступного тижня, увімкніть у своє меню хоча б одну страву, яка є у морозильній камері.

Заплануйте на вечерю кислий житній суп, у напружений день дістаньте пельмені (для чого рекомендую посмажити овочі для підвищення балансу) або з’їжте на роботі різдвяний чізкейк замість снікерсу 😉. У цьому вам допоможе список на холодильнику. Ось як ви розумно розпорядитесь тим, що у вас є в морозилці. Ви не витрачаєте їжу та гроші дарма. Крім того, ви отримуєте цінні хвилини та енергію протягом тижня.

Пам’ятайте! Ми не заморожуємо повторно вже розморожені продукти!

Про те, як правильно заморозити продукти, ви можете прочитати у статті, яку я згадував спочатку. Клацніть сюди.

Я також запрошую вас відвідати розділ рецептів, який ще у розробці, і прочитати інші статті в галузі харчових технологій, які ви можете знайти в моєму блозі.

Щодня ви можете знайти мене в Facebook та Instagram, де я переправляю технологічні знання та багато іншого. Раз на тиждень ми зустрічатимемося у програмі «Путівник з шопінгу» на телеканалі TVP3, де покажемо полякам, як краще вибирати продукти при купівлі продуктів (трансляція середами та четвергами).
Я також рекомендую вам додати свою адресу електронної пошти до списку розсилки внизу сторінки. Люди у списку першими дізнаються про нові статті та отримують бонусні рецепти та матеріали, до яких більше ніхто не має доступу.

Спасибі за ваш час! Приходьте, коли вам заманеться!


Автор Статті: “ПАНІ ТЕХНОЛОГ”

Залишити відповідь