Контакти:

gulasz wolowy 2

Пікантне рагу з яловичини

Пікантні рагу з яловичини.

Складний рівень: легкий

Час підготовки: 2,5 години (включаючи 2 години приготування)

Порція для: 4 людини

Для приготування нам знадобиться:

  • яловичина – 500-600 грам, трохи гуляшу, лопатка
  • бульйонний кубик – 2 шт.
  • цибуля – 1 штука
  • селера – 1 штука
  • морква – 1 велика штука
  • петрушка – 1 штука
  • картопля – 3-4 штуки
  • часник – 1 зубчик
  • пшеничне борошно – 1 столова ложка з гіркою
  • біле сухе вино – близько 40 мл
  • консервовані помідори без шкірки – півбанки
  • перець запашний – близько 5 зерен
  • гвоздика (за бажанням) – 2-3 шт.
  • чілі (кайєнський перець) – пів чайної ложки
  • чорний перець
  • морська сіль

гостре рагу з яловичини

  1. Спочатку готуємо інгредієнти. Яловичину нарізаємо товстими кубиками. Те саме робимо з цибулею, селера, морквою і петрушкою (кубики повинні бути досить товстими, тому що вони довго готуватимуться разом з м’ясом і можуть розвалитися). Зубчик часнику нарізаємо платівками. Закип’ятіть літр води, додайте 2 бульйонні кубики, варіть деякий час і відставте убік.
  2. Налийте масло в досить велику каструлю (так, щоб воно закривало дно, але не дуже сильно) і нагрійте його на досить велику потужність. Якщо шматок м’яса після того, як його поклали, шипить, отже температура правильна. М’ясо посоліть, поперчіть та обсмажте з кожного боку буквально по 3 хвилини. Після обсмажування перекладіть м’ясо в іншу ємність (важливий – Весь сік, що залишився після смаження, залиште в каструлі).
  3. У каструлю, в якій ми смажили м’ясо, додаємо нарізані цибулю, моркву, петрушку та селеру. Смажте близько 6 хвилин, а потім додайте часник та м’ясо.
  4. Перемішавши, посипте все мукою, влийте вино і ретельно перемішайте, готуйте хвилину, щоб вино випарувалося.
  5. Потім додайте півбанки помідорів, близько 5 зерен запашного перцю і, за бажанням, кілька гвоздик, якщо хочете. Посипте все приблизно половиною чайної ложки кайенського перцю (не перестарайтеся :), тому що він пропалить дірку в смаку 🙂
  6. Заливаємо все бульйоном, приблизно на 1 см вище за рівень інгредієнтів. Готуйте, поки м’ясо не стане м’яким, залежно від м’яса, це може зайняти годину або навіть дві. Потрібно не забути додати бульйон, якщо він випарується.
  7. Нарешті, коли м’ясо стане м’яким або майже м’яким, додайте нарізану кубиками картопля і зачекайте, поки вона приготується. І вуаля.

гостре рагу з яловичини
М’ясо гарної якості шукайте на ринках, у невеликих надійних магазинах або у місцевого м’ясника, але в жодному разі не в супермаркеті!
гостре рагу з яловичини
куб приблизно такого розміру
гостре рагу з яловичини
овочі кубиками менше м’яса, але не надто дрібні, інакше вони розваляться
гостре рагу з яловичини
підсмажте, я напевно з маслом переборщила :/, потім частини позбулася
гостре рагу з яловичини
запам’ятай, жар, а не жар
гостре рагу з яловичини
етап після смаження овочів
гостре рагу з яловичини
Скажімо так, візуально це спочатку не твір кулінарного мистецтва, але гарантую, що згодом воно виглядає дедалі краще 🙂
гостре рагу з яловичини
це фото саме по собі говорить багато про що 🙂

Короткий зміст: Давно думала про щось, у що можна було б нафарширувати шматочок свіжого хліба і насолодитися соусом, що виходить в результаті змішування чудових смаків! М’ясо, як би сказати, не зовсім м’яке :), але все ж таки буває. Найкрутіше, проте, те, що в соус проникли всі аромати овочів, м’яса та спецій, який дуже смачний навіть без м’яса.


Автор Страви: “Simplicite”

Залишити відповідь